Färre uppdrag utanför murarna ger oss tid för andra viktiga saker, som att spela volleyboll, sola och träna.

CNL Resort

Att byta Sveriges gråa klimat mot Afghanistans soliga dagar var ingen svår uppgift. Vi kommer snabbt in i rutinerna igen och ledigheten känns redan avlägsen. Nu ligger allt fokus på att göra en bra överlämning, inventera personlig utrustning, spela volleyboll och sola.

Avrustningsprogrammet med listor som skall prickas av och väskor som skall packas är daglig rutin som pågår parallellt med kärnverksamheten - en kärnverksamhet som dag för dag fasas ut och ersätts med uppgifter som har med hemrotationen att göra.

Det känns att det är nära slutet nu och stämningen är god, även fast vi också pratar om hur tråkigt det kommer vara att skiljas från varandra och återgå till det civila livet. Gemenskapen som vuxit fram har lagt grunden för en livslång vänskap och de långa sex månader som för inte alls länge sedan låg framför oss är snart historia. Kvar finns oförglömliga minnen, skratt och glädje men också frustration över saker som fungerat mindre bra.

Färre uppdrag utanför murarna ger oss tid för andra viktiga saker, som att spela volleyboll, sola och träna. Vädret bjuder på över 30 grader i skuggan och det känns som att vara på vilken söderhavsö som helst. Det är härliga dagar på CNL Resort i Afghanistan.