Pingis, film, träning och biljard hjälper oss att fylla den lediga tiden med sysselsättning.

Dagarna på campen

Ja, det kan bli långtråkigt också. Återhämtning är viktigt, men utbudet av aktiviteter på campen är begränsat och vi lever tätt inpå varandra 24 timmar om dygnet. Att hitta egen tid och kunna släppa jobbet är därför viktigt, även fast kollegorna är det bästa man har här nere. Många av oss väljer att krypa upp i sängen, försvinna in i filmens värld och glömma insatsområdet för en tid – en av få sysselsättningar som avskärmar från omvärlden. Internet och telefoner hjälper oss att hålla kontakten med familj och vänner, medan regelbunden träning ger utlopp för rastlöshet och förbereder för fysiskt krävande patruller. Nu när sommaren också bjuder på temperaturer över 30 grader har volleybollplanen blivit den självklara mötesplatsen för prestigefyllda matcher mellan plutoner och grupper. Inte sällan spelar vi volleyboll flera timmar i sträck med avbrott för ordergivningar, planering och andra uppgifter som alltid kommer i första hand.

 

Gymmet och bastun används flitigt, likaså löparbanan som går längs insidan på muren runt hela campen – drygt en kilometer lång. Pingisbordet utanför våra bostadsbaracker är dagligen föremål för vänskapliga vredesutbrott och avgörande matchbollar och mässen med biljardbord och sällskapsspel gör ändå att de lediga timmarna flyter på i ett behagligt lugn. Mycket mer än så finns det inte att göra. Rastlösheten kryper fridfullt över dagarna på campen utan att bli oss övermäktiga. Det är märkligt hur anpassningsbar människan är och hur snabbt man finner sig i en situation som utifrån sett kan tyckas absurd, men det här är vårt liv just nu och det finns ingenting jag hellre skulle göra, inget annat jobb jag skulle vilja ha just nu än det här. Missionslivet har varit och är en upplevelse få människor förunnat. 

 

Kommentarer

  • 2010-04-13 skrev Moa

    Det verkar vara så fantastiskt det ni gör. Man inspireras av din fina blogg!

  • 2010-05-01 skrev Ida

    Min lillebror åkte för snart 2 veckor sedan och det är svårt för mig att föreställa mig hur livet kommer att bli för honom som soldat i Afghanistan. Nu har jag fått en inblick, Tack! Du skriver väldigt bra, jag kommer att fortsätta läsa!

blog comments powered by Disqus