Filter: Visar bara inlägg från Joel Thungren

 • Första inlägget

  Jag ska nu försöka ta tag i att blogga/skriva dagbok under vår mission här på FS19 i Afghanistan. Jag har tänkt att jag ska göra det ända sedan utbildningen började i februari. Men högt utbildningstempo med efterföljande tidsbrist, trötthet och såklart även lathet har fördröjt bloggandet ända tills dagens datum 31 Maj 2010. Imorgon har vi varit på plats i Afghanistan i exakt en vecka. Om nu arbetstempot bara trappas ner lite så man får lite "egen" tid också. Och då menar jag egen tid utöver den schemalagda egna tiden som allt som oftast består av fysisk träning, duscha, äta, bajsa och sova.

  Nu har jag dessutom verkligen en anledning att börja med "bloggandet" då jag tackat ja till att förmedla min och min plutons vardag till er där hemma via armémuseums "Fredssoldatsblogg".  Jag ska göra mitt bästa för att göra vår vardag intressant även för er där hemma.

  Till att börja med då, vad gör jag här i Afghanistan varför väljer jag att jobba med det här. I korta drag, jag älskar att resa, jag gillar äventyr, har ingenting emot lite action i vardagen,  jag tycker om att hjälpa människor, gemenskapen man får med sina plutonskamrater är något speciellt, det är väldigt lätt att spara pengarna man tjänar. Vetskapen att göra något som i förlängningen leder till något gott, om min lilla insats kan bidra till att göra detta land säkrare för den vanlige afghanen så är det en tillfredställelse värt mödan.  Det där är några delar i en kombination av saker som gör det värt att göra utlandstjänst. Jag är stolt över att ha privilegiet att få jobba med detta.

   

  Den gångna veckan här på CNL (Camp Northern Lights) och Afghanistan har egentligen bara varit en förlängning av utbildningen på livgardet fast på plats och mestadels på campen. Och det för att anpassa oss sakta men säkert till både värme, kultur och miljö.

   

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa