låna utan ränta till shopping

Låna utan ränta vid behov av pengar

När man ska shoppa och pengarna är slut kan det vara bekvämt att ta ett lån. Kanske man hittat ett fynd man måste köpa direkt.  Många av kreditgivarna som erbjuder snabblån har ett erbjudande till nya kunder att låna pengar gratis. Summan som erbjuds varierar med ligger normalt sett mellan 1000 kr upp till 6000 kr. Några kreditgivare har räntefria lån där man kan låna pengar utan ränta upp till 15 000 kronor. Observera att det hos vissa kreditgivare kan tillkommer en startavgift eller aviavgift vilket i realiteten gör lånet till ett ej räntefritt lån. Så läs igenom villkoren noga innan du ansöker.

Notera också att du endast kommer att hitta ett räntefritt erbjudande från långivare inom snabblån/SMS-lån. De större privatlånen tar alltid ut en ränta även för nya kunder.

Mer om att låna pengar utan ränta

Varför erbjuds gratis lån av vissa kreditgivare? Svaret är enkelt. De gör det i marknadsföringssyfte. Kreditgivaren kommer inte att tjäna pengar på det första räntefria lånet men en vis procent av de kunder som nyttjar erbjudandet kommer att låna mer av dem i framtiden.

Skall du som kund utnyttja gratis lån erbjudandena? Absolut anser jag. Varför inte? Det är ett utmärkt sätt att låna utan avgifter och till så låg kostnad som möjligt. Du förbinder dig inte till att låna mer pengar i framtiden utan det är ett erbjudande utan förpliktelser.

Som alltid när man lånar är det väldigt viktigt att betala tillbaka hela lånesumman på förfallodagen. Annars kommer det att tillkomma förseningsavgifter och i förlängningen inkassoavgifter om lånet ej betalas på utsatt tid.

Det finns många sidor på nätet som listar kreditgivare som erbjuder räntefria lån till dig som konsument. Gå igenom de erbjudanden som finns tillgängliga och när du hittat ett lån du vill nyttja går du in på deras webbsajt och ansöker direkt online.

Innan du skickar iväg din ansökan, var noga med att läsa igenom villkoren för att säkerställa att lånet verkligen är kostnadsfritt. Vid ansökan kommer du att få ett preliminärt besked direkt på skärmen om din ansökan godkänns eller inte. Blir ditt lån beviljat har du pengarna inom en bankdag. Flera kreditgivare har möjlighet till direktöverföring av pengarna även under helgen men då gäller att du har samma bank som kreditgivaren.